Metaverse Şanlı Urfa'da: Göbeklitepe’deki Sanal Arsaların Çoğu Satıldı!
Metaverse Şanlı Urfa'da: Göbeklitepe’deki Sanal Arsaların Çoğu Satıldı!

Metaverse Şanlıurfa’da: Göbeklitepe’deki Sanal Arsaların Çoğu Satıldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Metaverse sektörü, hız kesmeden ilerlerken, artık hayatımızda kalıcı olacağını kanıtladı. İnsanlık tarihinin en eski dönemlerine ışık tutan Göbeklitepe, metaverse evreninden büyük ilgi görüyor.

Elinizi çabuk tutun!

Şanlıurfa’da bulunan ve 12 bin yıllık tarihiyle birçok yerli ve yabancının dikkatini çeken Göbeklitepe, sanal alemde de popüler oldu. Geleceğin interneti olarak ilan edilen metaverse dünyasında Göbeklitepe’deki hemen hemen bütün arsalar satılmış durumda. Dijital dünyaların birleştirilmesi sonucu oluşturulan kolektif bir sanal paylaşım alanı olan metaverse dünyasında, Göbeklitepe’ye ek olarak Şanlıurfa’daki sanal arsalarında satıldığı görüldü.
Hem Göbeklitepe hem de Türkiye’de sanal arsaların satıldığı haritayı paylaşan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek şu açıklamayı yaptı;
Göbeklitepe’de sanal arsalar tükenmiş. Geleceğin interneti olarak adlandırılan Metaverse sanal gerçeklik dünyasında arsalara oldukça talep var. Güneydoğu talep gören sanal bölgeler arasında dikkat çekiyor.

Grayscale’den heyecanladıran metaverse raporu

Uzmanlara göre metaverse, bu boğa sezonunda NFT çılgınlığını geride bırakacağa benziyor, çünkü daha fazla ana akım proje yakın gelecekte sanal gerçeklik dünyasına girmeyi hedefliyor. Grayscale tarafından yayınlanan bir araştırma raporu, metaverse’in kullanıcılarının sayısının bir buçuk yılda 10 kat arttığını tahmin ediyor. Grayscale raporu ayrıca, sektörün mevcut oranda gelişmeye devam etmesi halinde, gelecek yıla kadar trilyon dolarlık bir endüstri haline gelebileceği öngörüyor.
  Rapor, Metaverse’in erken aşamada olmasına rağmen eğlence ve emlak endüstrisinde büyük bir oyuncu haline geldiğinin altını çiziyor. Metaverse, Facebook’un Web 2.0 için yaptığına oldukça benzer şekilde Web 3.0 için kritik bir rol oynayacak. Rapor, şu ifadelere yer verdi:

Web 2.0 mobil internet, interneti nasıl, nerede, ne zaman ve neden kullandığımızı değiştirdi. Buna karşılık, bu, iş modellerimizi, kültürümüzü ve politikamızı değiştiren kullandığımız ürünleri, hizmetleri ve şirketleri de değiştirdi. Web 3.0 ve metaverse’in de aynı şeyi yapma potansiyeline sahip olduğu açık bir gerçek.

Web 3.0 tabanlı ekonomi şimdiden trilyon dolarlık bir endüstri haline geldi ve bu kesinlikle Facebook gibi kuruluşların eksiksiz bir markalaşma revizyonu yapmasının temel nedenlerinden biri. Yukarıdaki grafik, günümüzün çevrimiçi oyunları ile olağanüstü bir ssiteme sahip bir metaverse ekosisteminin masaya getirebileceği arasındaki farkı göstermektedir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Metaverse Şanlıurfa’da: Göbeklitepe’deki Sanal Arsaların Çoğu Satıldı!