Büyük yazılım geliştiricisi Microsoft’un korsanla mücadeleye yönelik yeni planı, Ethereum Blockchain teknolojisinin şeffaflığına dayanıyor.
Ethereum Blockchain‘i üzerine inşa edilen Argus korsan yazılımlara karşı koruyor
Windows işletim sistemi ve Office paketi, herhangi bir yazılım korsanlığı platformunda her zaman en iyi performans gösterenler arasında. Bu nedenle, her iki ürünün geliştiricisi olan Microsoft’un korsanlıkla mücadele önlemleri oluşturmak için çok çalışması şaşırtıcı değil. Microsoft’un araştırma departmanı tarafından Alibaba ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nden araştırmacıların katılımıyla yayınlanan yeni bir makale yayınlandı. Bu makaleye göre Redmond tabanlı yazılım devi, korsanlıkla mücadele kampanyalarını desteklemek için Ethereum Blockchain tabanlı bir teşvik sistemi üzerinde çalışıyor.
“Argus: Korsanlıkla Mücadele Kampanyaları için Tamamen Şeffaf Bir Teşvik Sistemi” başlıklı araştırmanın başlığında da belirtildiği gibi, Microsoft’un yeni sistemi Blockchain teknolojisinin şeffaflık yönüne dayanıyor. Ethereum Blockchain‘i üzerine inşa edilen Argus, açık anonim korsan muhabir popülasyonundan toplanan verileri korurken, güvenilir olmayan bir teşvik mekanizması sağlamayı amaçlıyor. Araştırmacıların konuya yönelik açıklamaları şu şekilde:
Bunu dağıtık bir sistem sorunu olarak görüyoruz. Uygulamada, tam şeffaflığa rağmen güvenliği sağlamak için bir dizi kaçınılmaz engelin üstesinden geliyoruz.”
Pek çok teknoloji şirketi korsanla mücadele için harekete geçiyor
Ethereum Blockchain tabanlı Argus, makalede ayrıntıları verilen karşılık gelen bir filigran algoritması ile korsan içeriğin kaynağa geri izlenmesini sağlıyor. “Sızıntı ispatı” olarak da adlandırılan, sızdırılan her içerik raporu, bir bilgi gizleme prosedürü içeriyor. Bu şekilde, muhbir dışında hiç kimse aynı filigranlı kopyayı fiilen sahibi olmadan rapor edemiyor. Raporda ayrıca şu ifadelere de yer veriliyor:
Argus’un güvenliği ve pratikliği ile, gerçek dünyadaki korsanlıkla mücadele kampanyalarının tamamen şeffaf bir teşvik mekanizmasına geçerek gerçekten etkili olacağını umuyoruz.
Ethereum ağ ücretleri konusunu detayları ile aktaran bu makaleye göre, ekip birkaç kriptografik işlemi optimize etti. Bu şekilde, korsanlık raporlamasının maliyeti, genel Ethereum ağında çalıştırılmak üzere yaklaşık 14 ETH transfer işlemi göndermenin eşdeğer maliyetine düşürülür. Aksi takdirde binlerce işleme tekabül eder. Öte yandan dünya çapındaki teknoloji şirketleri, fikri mülkiyeti korumak ve dijital korsanlıkla mücadele etmekle giderek daha fazla ilgilenmeye başladı. Tech Mahindra, IBM’in Hyperledger Fabric protokolünde yeni bir Blockchain tabanlı dijital sözleşmeler ve haklar platformu başlattı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!