Kripto para piyasasının popüler altcoin projelerinden Ripple, yeni haberlerle yatırımcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Günden güne büyüyen popülaritesiyle beraber Ripple (XRP), bir kilometre taşını daha geride bıraktı! İşte detaylar…
Ripple (XRP) balinalarının sayısı günden güne artıyor!
Popüler altcoin projesi Ripple (XRP) yeni haberlerle yatırımcıların karşısına çıkıyor. Aktarılan son verilere göre XRP tutan balina adreslerinin sayısı günden güne hızla artıyor. Bir kripto para cüzdanı veri analiz platformu olan Rich-list’ten elde edilen veriler, 3,3 milyon dolardan fazla XRP tutan adreslerin sayısında bir artış olduğunu ve şu anda 473 adrese ulaştığını ortaya koyuyor. Bu artış eğilimi, piyasada XRP’ye olan ilginin arttığını gösteriyor. Bir önceki yılın Kasım ayından bu yana, 100.000 ila 500.000 XRP tutan adreslerin sayısı istikrarlı bir şekilde arttı. Benzer şekilde, 1 milyon ila 5 milyon XRP tutan adresler de benzer bir birikim modeli sergiliyor. Adres ve holding sayısındaki bu artış, XRP’nin piyasa beklentileri için olumlu bir işaret olarak görülüyor.
Bir diğer yandan XRP’ye yönelik bu artan ilgiye çeşitli faktörler katkıda bulunuyor. İlk olarak, olumlu piyasa duyarlılığı ile desteklenen XRP’yi çevreleyen iyimser görünüm çok önemli bir rol oynuyor. Buna ek olarak, Ripple ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal mücadele piyasa beklentilerini etkiledi. Avukat John Deaton tarafından temsil edilen Ripple, davayı kazanma konusundaki güvenini dile getirdi ve Deaton, SEC’in tam zafer şansının %3’ten az olduğunu tahmin etti. Bu da fiyat performansını etkileyen başlıca etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Davada çıkabilecek olası kararlar ve etkileri
SEC için olumlu bir karar XRP’nin bir ‘menkul kıymet’ olduğunu teyit edecektir. Tersine, Ripple için bir zafer tam tersi bir etkiye sahip olacak. Bununla birlikte Deaton, tamamen kendi lehine olmasa bile Ripple için faydalı olabilecek bir ‘kısmi karar’ olasılığının %50 olduğunu öne sürüyor. Böyle bir karar, yalnızca 2013-2018 yılları arasında işlem gören XRP’yi menkul kıymet olarak değerlendirebilir ve XRP’nin bu dönemden sonra merkezsizleşmesi nedeniyle bir emtia olarak görülmesine yer bırakabilir.
Deaton ayrıca XRP’nin kendisinin bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğine inanmadığını da açıklıyor. Ripple’ın hukuka aykırı hareket ettiği kabul edilse bile, bu karar muhtemelen ikincil piyasa satışları için geçerli olmayacak. Deaton’ın yorumu, davanın sonuçlarının XRP’nin alınıp satılabilir bir varlık olarak statüsü üzerinde, özellikle de 2018’den sonra XRP satın alanlar için sınırlı bir etkiye sahip olabileceği anlamına geliyor. Sonuç olarak artan XRP balina adresi sayısı ve holdinglerin birikimi, piyasada Ripple’ın XRP’sine olan ilginin arttığına işaret ediyor. Piyasa iyimserliği ve Ripple-SEC davasında olumlu bir sonuç beklentisi bu eğilime katkıda bulundu. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere anlık olarak Ripple (XRP) fiyatı, 0.523746 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 2.8 değer kazandı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!