RMRK (RMRK) Nedir?
RMRK (RMRK) Nedir?

RMRK (RMRK) Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda NFT dünyasının önemli token’ı RMRK’yı inceleyeceğiz. RMRK, NFT dünyasının en önemli yıldızlarından biridir. Ayrıca sektöre kazandırdığı bazı yeniliklerle son dönemde göze çarpmaktadır. Kriptoarena.com olarak bu makalede, RMRK nedir, amacı nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız.

RMRK (RMRK) Nedir?

RMRK, Blockchain mühendisi Bruno Skvorc tarafından 2020 yılında başlatılmıştır. Ayrıca Skvarc ilk olarak Ağustos ayında projeden bahsetmiştir. Proje, NFT alanındaki en gelişmiş protokoller arasında yer almaktadır. RMRK token Remake uygulamasının yerel kripto para birimi olarak bilinmektedir. Token Polkadot Blockchain’nin kanarya ağı olan Kusama Blockchain’i üzerine inşa edilmiştir. Token ilk olarak Kusama Blockchain’de bulunan beş ‘NFT lego’ standartlarını oluşturan bir dizi standarttır. Legolar bir araya getirilince, kullanıcının keyfi, karışık bir şekilde NFT sistemleri oluşturmasına olanak sağlar. Kusama’nın geniş NFT stratejisinin bir parçası olan bu platform, piyasaya çıktıktan hemen sonra kripto para borsasındaki yerini almıştır.

Platformu kullanmak isteyen kullanıcılar, hesap doğrulaması yapmak zorundadır. Hesabını doğrulayan kullanıcılar 10 RMRK token’ı ile ödüllendirilmektedir. Ayrıca, ekibin çok beklenen bir projesi bulunmaktadır. Kanaria adı verilen proje, sınırlı sayıda üretim ile yumurtalardan çıkan NFT koleksiyonu üretecektir Ayrıca bu proje kullanıcıların tepkilerini NFT olarak göstermelerine olanak sağlayacaktır.

Ekip, akıllı sözleşme kullanmamaktadır. Bu aşamada Kanaria adlı oyunun ‘ilk koleksiyon arzı’ başlatılmıştır. Bununla beraber NFT topluluğuna kitle fonlaması yaklaşımı imkanı sunmaktadır. Bu sayede değeri 2 Milyon doları bulan NFT satışı gerçekleştirilmiştir. RMRK, Katsuma Blockchain altyapısını kullanarak güvenlik ve şifreleme işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Avantajlar ve Dezavantajları Nelerdir?

Her projede olduğu gibi RMRK projesinde de avantajlar ve dezavantajlar bulunmaktadır. Avantajlarını yakından inceleyecek olursak ilk olarak, projen NFT odaklıdır. Ayrıca bu da uzun vadede projenin tanınırlılığını  artırabilecektir. İkinici olarak, RMRK token’ın tanınırlılığı arttıkça fiyat hareketinde yükselişler gerçekleşmektedir. Bu eğer bir trende sebep olursa yükselişin devamı beklenebilir. Üçüncü olarak RMRK, platformunda oluşturulan NFT’lerin, farklı dosya formatlarında açılmasına iizn vermektedir. Örnek verecek olursak pdf kaynaklı bir NFT, programa bağlı olarak metin dosyası formatında açılabilmektedir. NFT’lerin bazı karakteristik özellikleri, arka plan değişikliği gibi koşullara bağlı olarak değiştirilebilmektedir. Dördüncü ve son olarak, platformun kendine ait bir NFT pazarı bulumaktadır. Ayrıca platform sürekli ekip tarafından güncellenmketedir.

Dezavantajlarına gelecek olursak ilk olarak, NFT alanının sürekli büyümesi bu alandaki rekabeti arttırır. Bu da token’ın, sektörle rekabet edemez bir hale gelmesine sebep olabilir. Ayrıca böyle bir durumda değerin düşmesi kaçınılmaz olur. Token deflasyonist bir yapıya sahip olarak bilinmektedir. Bu daha fazla token elde etmeyi sağlayan staking özelliğinin bulunmadığı anlamına gelmektedir. Proje olumlu ve olumsuz taraflarıyla beraber bir bütün olarak karşımıza çıkmaktadır. Projeyi değerlendirirken hangisinin daha ağır bastığına dikkat edilmelidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

RMRK (RMRK) Nedir?