Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere birçok yatırımcı ve büyük şirket, blockchain teknolojisine yöneliyor. Otomobil devi Toyota da bu şirketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Önde gelen otomobil devi Toyota, iş verimliliğini artırmak için Bitcoin yerine hackathon’dan geliştirilen teknoloji olan Astar’ı kullanacak. İşte detaylar…
Otomobil devi Toyota, Bitcoin yerine bu altcoin projesini seçti!
Otomotiv devi Toyota, Toyota çalışanları için potansiyel olarak yönetim araçları sağlayabilecek çok zincirli akıllı sözleşme ağı Astar Network’te bir Web3 hackathon’a sponsor olarak blockchain teknolojisinin kullanım durumlarını daha yakından inceliyor. Geliştiriciler, Polkadot ekosistemine gelen ilk parachainlerden biri olan Astar Ağı üzerinde, Toyota için daha verimli ticari karar alma ve ekip yönetimi sağlayacak bir şirket içi merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO) destek aracı oluşturacaklar. Astar Network’ün kurucusu Sota Watanabe şu sözleri aktardı:
“Etkinlik sırasında Toyota çalışanları için ilk konsept kanıtı DAO aracını geliştirmeyi hedefliyoruz, Eğer iyi bir araç üretilirse, Toyota çalışanları Astar Network ile günlük olarak etkileşimde bulunacak”
Watanabe’ye göre bu henüz bir araştırma aşamasında fakat yakın gelecekte arabalarda blockchain teknolojisinin mümkün olduğunu aktardı. Öte yandan Web3 kullanım temasına uygun olarak hackathon, Astar Network’ün ilk metaverse’ü olan COSMIZE Event Hall’da gerçekleştirilecektir.
Bu, geliştiricilerin birlikte çalışabilir merkezi olmayan uygulamalar (dapp’ler) oluşturmasına izin veren Astar’ın büyük bir Japon şirketiyle ilk kez işbirliği yapması değil. Kasım ayında, Japonya’nın en büyük cep telefonu ağı olan NTT Docomo, Web3’ün benimsenmesini hızlandırmak için Astar Vakfı ve Accenture ile işbirliği yapacağını söyledi. Aralık ayında Astar ayrıca Japonya Blockchain Derneği tarafından “Yılın Ürünü” ödülüne layık görüldü. Öte yandan birçok büyük şirketin Bitcoin seçmesinin ardından Toyota’nın bu kararı kripto para destekçileri tarafından garip karşılandı.
Toyota Blockchain teknolojisini yakından takip ediyor!
Toyota bir süredir blockchain teknolojisini deniyor. 2020’de otomobil devi, birkaç yan kuruluştan oluşan bir grup aracılığıyla otomobil endüstrisi için blockchain uygulamalarını araştırdığını açıkladı. O zamandan beri otomobil üreticisi, diğer kurumsal devlerin 2021’in yutturmaca döngüsü ve 2022’nin başında misli olmayan token projelerine, kripto ödemelerine ve metaverse entegrasyonlarına atlamasına rağmen, teknolojide büyük bir hamle yapmadı.
Hackathon’a sponsor olmak, Toyota’nın blockchain teknolojisi ve potansiyel Web3 entegrasyonu deneyi için daha önemli bir adım olacaktır. Açıklamaya göre “Toyota, şirketin operasyonlarını geliştirme vizyonunu desteklemek için Web3’e bakıyor ve bu çevrimiçi hackathon, süreçteki ilk adım.”
Hareket, Japonya’nın Web3 politikasının bu yıl geleneksel olarak yavaş olan karar alma sürecini ortadan kaldırmaya hevesli politikacılar tarafından hızlı bir başlangıç yapmasıyla gerçekleşti. Artık Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na (METI) bağlı bir Web3 poliçe ofisi bulunmaktadır. Kasım ayında, ülkenin dijital bakanlığı Web3 teknolojisini keşfetmek için bir DAO oluşturacağını duyurdu.
Astar (ASTR) fiyat durumu
DefiLlama verilerine göre, Astar Network’ün toplam kilitli değeri (TVL) yaklaşık 42 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor. CoinMarketCap’e göre, ağın yerel token’ı olan ASTR bu yıl yaklaşık yüzde 50 arttı ve 234,5 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.
Son yedi günlük süreçte yüzde 30’un üstünde değer kazanan altcoin projesi Astar, anlık olarak 0.062 dolardan işlem görüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!