Geçtiğimiz bahar aylarında, Visa ile kripto para piyasası işlemleri, etki azalmaya başlasa da şirketin sınır ötesi hacminde önemli bir artışa neden oldu. Bu yıl, Visa gibi üçüncü taraflar için kazançlı zincirleme etkilerle kripto piyasasında benzeri görülmemiş bir büyüme görüldü. Ancak bu, şirketin üst düzey yöneticilerine göre şimdiden azalmaya başlamış olabilir.
Kripto para işlem hacmi haziran ayında ivmesini kaybetti
Ödeme devinin 2021 mali yılının üçüncü çeyreği için yeni yayınlanan finansal sonuçları, sınır ötesi ve denizaşırı işlemler için yükseliş rakamları pandemi iyileşmesinin erken sinyallerini arayan analistler için önemli bir ölçüm gösteriyor. Bu ayın başlarında Visa, kripto para ödemeleri etkin olan kartların 2021 yılının ilk yarısı için toplam 1 milyar dolardan fazla harcama gerçekleştirdiğini ve kripto kullanıcıları çeşitli yargı alanlarında kripto para platformlarına para yatırırken denizaşırı hacim üzerinde bir etki kaydettiğini açıkladı. Bu etkiler, şirketin 3. çeyrek için en son sonuçlarında hala görülüyor ve raporda şunlar belirtiliyor:
Uluslararası işlem gelirlerimizi yönlendiren Avrupa içindeki kripto para piyasası işlemleri hariç sınır ötesi hacim, 30 Haziran 2021’de sona eren üç aylık dönemde dolar bazında sabit yüzde 53 arttı. Sabit dolar bazında toplam sınır ötesi hacim bu çeyrekte yüzde 47 oranında artış kaydetti.
Bununla birlikte, yeni bir röportajda Visa CFO’su Vasant Prabhu, yüksek sınır ötesi harcamaların arkasındaki kripto odaklı ivmenin çoğunun aslında çeyreğin ilk iki ayıyla sınırlı olduğunu söyledi. Nisan ve Mayıs aylarında kripto para alımlarındaki artışı vurgulayan Prabhu, Haziran ayına kadar gerilemeye başladığını kaydetti. Prabhu, uluslararası seyahatte yavaşlayan dönüş göz önüne alındığında, sınır ötesi hacmin, patlayan bir kripto piyasası tarafından canlandırılmadan düşmeye hazır olabileceği konusunda uyardı.
Sınır ötesi işlemler için Currencycloud satın alınıyor
Geçen çeyreğe ilişkin genel tablo, Visa’nın yurt dışı işlem işlemlerinden önemli gelirler elde ettiğini ve firma için ülke içi harcamalardan önemli ölçüde daha kazançlı olduğunu gösteriyor. Genel olarak şirket, kartlarının kullanıldığı ödemelerde yıllık bazda %34’lük bir artış bildirdi. Geçen yıl dünyanın büyük bir kısmının sıkı karantina altında olduğunu akılda tutarak, Şirket ayrıca 2021’in üçüncü çeyreği için %27’lik bir artışla 6,1 milyar dolarlık net gelir bildirdi ve analistlerin ortalama 5,86 milyar dolarlık tahminlerini geride bıraktı. Son fırsatlar arasında yer alan, Visa’nın 180’den fazla ülkede, kabaca 500 banka ve teknoloji şirketleri arasındaki sınır ötesi ödemeler platformu Currencycloud’u satın alma planı için destekliyor. Currencycloud, yakın zamanda yeni sınır ötesi işlem mekanizmalarını ortaklaşa keşfetmek için kripto para XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple ile bir ortaklığa girdi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!